Een overvloed aan Gouden Wissels: Van Scott tot Super Mario maal twee

10-10-2022 18:10 Laatste update: 11-10-2022 10:10

Speeldag 11 was het weekend van de Gouden Wissels. Onder meer Yves Vanderhaeghe, Felice Mazzu en Marc Brys konden zichzelf na hun vervangingen op de borst kloppen.

Vrijdag mochten Royal Antwerp FC en STVV de debatten openen. Bij The Great Old begon Christopher Scott op de bank. Toen Alhassan Yusuf met een draagberrie naar de kant moest, mocht de Duitser op het veld komen in de 86e minuut. In de extra tijd zette Scott de 2-0 eindstand op het bord.

Bij Seraing had de stadionomroeper zaterdag al een reeks leuke plaatjes klaargelegd voor de eerste thuiszege van het seizoen te vieren, maar Zechariah Medley zorgde voor de valse Luikse noot in de 92e minuut. Vijf minuten na zijn invalbeurt bezorgde Medley Oostende alsnog een 1-1 gelijkspel. De fans van KVO, die gratis 230 kilometer hadden gereisd, hadden zo toch nog een reden om te zingen.

Vier voor de prijs van twee
Ook bij Zulte Waregem hoopte men zaterdag nog eens van de zege te proeven. Maar nadat Jelle Vossen de score opende tegen Oud-Heverlee Leuven en een einde maakte aan de cornervlag, ging het na de rust volledig fout voor Essevee.

Zulte Waregem verloor uiteindelijk met 2-5 van OHL. Invaller Mario González toonde zich super en had slechts 45 (+1) minuten nodig om er aan de Gaverbeek drie in het mandje te leggen. Ook Sofian Kiyine pikte als invaller zijn doelpunt tegen Zulte Waregem mee.

Super Mario bis
Na 45 minuten stond RSC Anderlecht met 1-0 in het krijt bij KV Mechelen. De Brusselse crisis leek nog wat erger te worden, maar Super Mario speelde crisismanager van dienst. Na de pauze gooide Felice Mazzu in het AFAS Stadion zijn systeem om en bracht Mario Stroeykens tussen de lijnen. De achttienjarige aanvaller scoorde zijn eerste twee doelpunten van het seizoen en hielp Anderlecht zo mee aan een 1-3 zege tegen KV Mechelen.

Tot slot mochten Union en Cercle Brugge speeldag 11 afsluiten. Ook in Brussel was een invaller trefzeker. Yann Gboho viel bij Cercle Brugge na 73 minuten in. Een minuut later trof de Fransman raak en zette de 2-1 op het bord. Helaas voor Gboho was hij de enige invaller die afgelopen weekend scoorde zonder bij te dragen aan puntengewin voor zijn team.

In Genk – Kortrijk, Club Brugge – Westerlo, KAS Eupen – KAA Gent en Standard – Charleroi had men geen invallers nodig om tot scoren te komen.