OFFICIEEL: Atlético Madrid kondigt definitieve komst van Griezmann aan

OFFICIEEL: Atlético Madrid kondigt definitieve komst van Griezmann aan

10-10-2022 15:40
1

Atlético Madrid heeft de definitieve overstap van Antoine Griezmann maandag via officiële kanalen bevestigd. De Franse aanvaller tekent een contract tot 2026 bij de club uit Madrid. 

Griezmann speelde het afgelopen seizoen op leenbasis bij Atlético Madrid. Ook dit seizoen kwam hij uit op leenbasis, maar speelde hij lang niet alles. Dat om een verplichte koop van 40 miljoen euro te voorkomen. Die som zouden de Madrilenen moeten betalen aan FC Barcelona als Griezmann meer dan de helft van de wedstrijden dit seizoen zou spelen. Daarom bracht Diego Simeone hem vaak na een uur spelen pas, zodat de wedstrijd niet zou tellen. 

Die situatie was niet meer draaglijk. Daarom hebben de twee clubs elkaar opgezocht en is er onderhandeld. Volgens transferexpert Fabrizio Romano betaalt Atlético Madrid nu 20 miljoen euro + vier miljoen in bonussen.  

In 2019 werd Griezmann gekocht door Barcelona voor een duizelingwekkend bedrag van 120 miljoen euro. De Fransman wist niet te slagen in het shirt van de Catalanen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie