Coach Stade Rennes over blessure Doku: “Mentaal erg moeilijk voor hem”

Coach Stade Rennes over blessure Doku: “Mentaal erg moeilijk voor hem”

10-10-2022 10:14
6

Jérémy Doku kent een moeilijke tijd. De vleugelaanvaller sukkelt al lange tijd met blessures en dat hakt er op in bij de jonge Rode Duivel. Zijn coach bij Rennes getuigt. 

Doku speelde dit seizoen amper 151 minuten voetbal. Een tekort aan voetbalplezier bij zo’n jong talent is natuurlijk zwaar te verduren. Dat geeft ook zijn coach bij Stade Rennes aan. “Het is mentaal erg moeilijk voor hem”, klinkt het bij Bruno Génésio. “Dit zijn moeilijke momenten met het hoort nu eenmaal bij een carrière.” 

Het is hoogstwaarschijnlijk de opeenstapeling van pech die ervoor zorgt dat Doku het lastig heet. Logisch. Hij sukkelde eerder al met een spierblessure aan de dij. Maar ook vorig seizoen liep het niet meteen van een leien dakje. Denk maar aan de knie- en hamstringblessure van de jonge winger. Hierdoor heeft hij slechts zo’n 670 minuten uitgekomen voor Rennes. 

Zijn coach hoopt uiteraard dat hij de aalvlugge Rode Duivel snel terug ter beschikking heeft. “Hij ondergaat nog steeds behandelingen en is herstellende”, zei Génésio op de persconferentie. “Het is problematisch voor hem en voor ons”, voegde de coach eraan toe. Het lijkt maar niet op te houden voor Doku en dat merkt zijn coach ook op. “Het is een vicieuze cirkel. Hij komt terug, we geven hem wat speeltijd, hij raakt weer geblesseerd en we moeten bijna weer vanaf nul beginnen.”