'FC Barcelona laat Griezmann met een recordverlies vertrekken'

'FC Barcelona laat Griezmann met een recordverlies vertrekken'

09-10-2022 20:00
1

Antoine Griezmann keert op permanente basis terug bij Atlético Madrid. Dat meldt Mateu Alemany, de sportief directeur van Barcelona. De Fransman speelt al bij de Madrilenen, maar doet dat nu nog op huurbasis.

Barcelona zit daardoor wel met een enorm verlies rondom de transfer van Griezmann. De aanvaller ging in 2019 van Atlético Madrid naar Catalonië voor een bedrag van 120 miljoen euro. Drie jaar later gaat hij dus weer terug voor een bedrag van om en nabij de dertig miljoen euro. Één derde deel van die som is al afgeschreven bij Atlético Madrid, dat is namelijk het bedrag dat de club moest betalen om Griezmann te kunnen huren.

De transfer van Griezmann ging gepaard met het nodige moddergooien tussen beide Spaanse topclubs. Atlético Madrid moest veertig miljoen euro betalen aan Barcelona, als Griezmann meer dan de helft van de wedstrijden zou spelen. Mede daarom bracht trainer Diego Simeone hem steevast na een uur spelen als invaller binnen de lijnen. Nu de deal rond is tussen beide clubs zal dit niet meer nodig zijn en kan Griezmann dus weer normaal spelen. Barcelona wilde graag van de Fransman af, vanwege zijn salaris dat aardig doordrukt op de financiële huishouding.

De 31-jarige Griezmann speelde tot nu toe in acht wedstrijden mee voor Atlético dit seizoen. De aanvaller maakte daarin twee doelpunten. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie