Antwerp-pion maakt grote indruk: 'In de JPL doet amper iemand het hem na'

Antwerp-pion maakt grote indruk: 'In de JPL doet amper iemand het hem na'

09-10-2022 18:31
6

Na de nederlaag tegen KV Kortrijk wist men zich bij Royal Antwerp FC te herpakken door van STVV te gaan winnen. Daarvoor mag The Great Old onder andere Toby Alderweireld bedanken, die met een schitterende pass voor een assist wist te zorgen.

Pieter Gerkens wist Antwerp te scoren, maar mag daar vooral Alderweireld bedanken. De Rode Duivel was met een heerlijke pass goed voor de assist. "Die bal van Toby? Het was een wereldpass en het meeste werk was gedaan", gaf Gerkens ook toe bij Eleven Sports. "Ik moest de bal 'gewoon' meenemen en goed afwerken."

Ook in de pers was men lyrisch over de pass van Alderweireld. Bij Het Laatste Nieuws kon men de lof niet op. 'Wat voor een wereldpass leverde de Rode Duivel bij de openingsgoal af', schreef men. 'In onze vaderlandse competitie zijn er geen twee verdedigers die zo'n gemeten lange bal in de voet hebben als Alderweireld.'

Dat was echter niet de enige reden waarom Alderweireld lof kreeg. 'Halfweg de eerste helft toonde Mega Toby zich trouwens nog eens belangrijk, toen hij een potentieel gevaarlijke poging van Okazaki net op tijd onschadelijk wist te maken. Hadden we in de voorbije maanden al eens vermeld dat Alderweireld van goudwaarde is voor dit Antwerp', klonk het.