Zorgen voor Bayern en Nederland, De Ligt neemt twijfels na blessure niet weg

Zorgen voor Bayern en Nederland, De Ligt neemt twijfels na blessure niet weg

08-10-2022 22:13

Matthijs de Ligt heeft in Der Klassiker een liesblessure opgelopen. De Nederlandse verdediger laat zijn kwetsuur zondag onderzoeken en kan nog niemand geruststellen.

De Ligt kende niet bepaald een leuke avond in het Signal Iduna Park. De Oranje-international viel na ongeveer een uur spelen geblesseerd uit, terwijl Bayern in de laatste seconde nog een overwinning weggaf bij rivaal Borussia Dortmund, waar Thorgan Hazard inviel. "Het is nu niet perfect met me, als ik eruit ga en we punten verliezen", vertelt De Ligt voor de camera van Viaplay. "Dan kan ik niet zeggen dat het heel goed met me gaat."

Vervolgens vertelt De Ligt wat meer over zijn liesblessure. "In de eerste helft voelde ik hem al, na 25 minuten. Toen speelde ik door en rond de 55ste minuut merkte ik dat ik minder kracht kon leveren dan normaal. Toen ben ik gewisseld."

Moeten de fans van Bayern, Oranje en De Ligt zelf zich zorgen maken? "Dat zal de scan morgen uit moeten wijzen", antwoordt de stopper. "Ik hoop niet dat het ernstig is natuurlijk. Er komt een heel zwaar schema aan en we zitten al niet ruim in onze spelers achterin. Extra voorzichtigheid en slimheid is nu wel nodig."