Esseveee geeft voorsprong weg, invaller Gonzalez helpt OHL met hattrick aan zege

08-10-2022 20:10
4

Zulte Waregem blijft zitten in de hoek waar de klappen vallen. Zaterdag ging het opnieuw onderuit. Tegen Oud-Heverlee Leuven klom Essevee in de eerste helft wel op voorsprong, maar na de rust ging het helemaal mis. Oud-Heverlee Leuven won uiteindelijk aan de Gaverbeek met 2-5. Invaller Mario González was met een hattrick de beul van dienstg.

Na de nederlaag tegen Westerlo greep Leye amper in. Buiten Ramirez waren er geen nieuwkomers in de basis. Tambedou verdween uit de ploeg. Ook Brys voerde na de match tegen Union slechts één wissel door. Van Gonzalez was er in de basis geen sprake meer. Nsingi mocht voorin van de trainer van OHL beginnen.

De twee ploegen zochten in de beginfase naar een opening, maar vonden die niet. Aan de Gaverbeek kregen we in het eerste halfuur amper kansen te zien, maar plots stond wel bijna de 0-1 op het bord. Thorsteinsson geraakte evenwel niet verder dan de paal. Het openingsdoelpunt viel vlak voor de rust aan de andere kant. Vossen brak de ban en na zijn goal ook de cornervlag. Na zijn viering kreeg de aanvaller er nog geel bovenop.

Ging Zulte Waregem dan eindelijk die drie belangrijke punten pakken? Nee, in de tweede helft ging het immers voor OHL vlot voorin. In tien minuten tijd ging het van 1-0 naar 1-3. Invaller Gonzalez tekende voor de gelijkmaker. Daarna was ook een andere invaller aan het feest. Kiyine zette de bezoekers op voorsprong. Met zijn tweede van de avond deed Gonzalez de thuisploeg nog meer pijn.

Zulte Waregem kreeg op een kwartier van het einde weer hoop. Een schot van buiten de zestien van Fadera verdween via De Norre in doel, 3-2. De speler van OHL scoorde meteen ook aan de andere kant, waardoor de hoop weer verdween als sneeuw van de zon. Braem leek ook van het veld te verdwijnen na een rode kaart, maar na een tussenkomst van de VAR mocht de aanvaller toch op het veld blijven.

De tussenkomst duurde lang waardoor we zes extra minuten kregen. Daarin pikte Gonzalez nog zijn derde goal van de avond mee. Met een hattrick had de invaller een wel heel lekkere avond, dit in tegenstelling tot Zulte Waregem. Essevee blijft troosteloos laatste. OHL rukt op naar een vierde plaats.