Club Brugge-tegenstander Leverkusen keert het tij bij debuut Xavi Alonso

08-10-2022 17:27
2

Bayer Leverkusen heeft voor het eerst sinds 27 augustus een Bundesliga-wedstrijd gewonnen. De Club Brugge-tegenstander won met 4-0 van Schalke 04 bij het debuut van Xabi Alonso. RB Leipzig wist op bezoek bij FSV Mainz 05 opnieuw niet te winnen: 1-1.

Bayer Leverkusen-Schalke 04 4-0
Het was een tumultueuze week bij Leverkusen. Trainer Gerardo Seoane werd de laan uitgestuurd en Alonso werd aangesteld als zijn opvolger. De Spanjaard beleefde een uiterst succesvol debuut in de Bundesliga. Leverkusen had zaterdagmiddag geen kind aan Schalke en leidde voor rust al met 2-0. Zeven minuten voor rust kwam de ploeg via Moussa Diaby aan de leiding, drie minuten later verdubbelde Frimpong de marge.

Diezelfde Frimpong was ook zeven minuten na rust trefzeker. Daarmee zat de wedstrijd volledig in het slot. In de blessuretijd zorgde Paulinho voor het slotakkoord Op de ranglijst heeft Leverkusen de weg omhoog ingezet. Na negen speelrondes heeft de club acht punten, wat resulteert in een veertiende plaats.

FSV Mainz 05-RB Leipzig 1-1
Het wil dit seizoen nog niet vlotten bij Leipzig. De nummer vier van het voorbije Bundesliga-seizoen heeft voor de zesde keer dit seizoen niet gewonnen. Op bezoek bij Mainz hadden Die Roten Bullen het betere van het spel, maar keerden ze met slechts één punt huiswaarts. Op slag van rust maakte Marcus Ingvartsen de openingstreffer. Tien minuten voor tijd bracht Christopher Nkunku de bezoekers op gelijke hoogte.

Leipzig speelt een enorm wisselvallig seizoen. Waar er al met 3-0 en 4-0 gewonnen werd van respectievelijk Borussia Dortmund en VfL Bochum, ging de club ook al met 3-0 onderuit tegen Borussia Mönchengladbach.