Opvallend: Lacazette twijfelt openlijk aan keuze van zijn trainer

Opvallend: Lacazette twijfelt openlijk aan keuze van zijn trainer

08-10-2022 13:12

Peter Bosz ligt onder vuur bij Olympique Lyon. Les Gones wisten vrijdag tegen Toulouse voor de vijfde keer op rij niet te winnen in de Ligue 1: 1-1. Na afloop verbaasde Alexandre Lacazette zich over een beslissing van de Nederlandse trainer.

Lyon verloor zijn voorgaande vier wedstrijden en tegen het Nederlands getinte Toulouse ging het niet veel beter. De spelers werden na afloop dan ook getrakteerd op een fluitconcert. "Dat is niet meer dan terecht", reageert Lacazette bij Prime Video. "We waren iets beter dan de tegenstander, maar verdedigend waren we zwak."

De voormalig aanvaller van Arsenal speelde vrijdag in de rug van spits Moussa Dembélé, die na 68 minuten en bij een 1-1 stand werd gewisseld door Bosz. "Ik was verrast", reageert Lacazette. "We deden het goed met Moussa in de punt. Maar de coach maakt zijn keuzes, we moeten dat respecteren. Als aanvaller begrijp ik niet waarom een spits wordt gewisseld terwijl we moeten scoren. Ik speel graag samen met Moussa."

Opvallend genoeg spreekt Lacazette niet zijn steun uit aan Bosz als hem wordt gevraagd naar de toekomst van de ex-coach van Vitesse en Ajax. "Ik wil wedstrijden winnen. Het is niet aan mij om te beslissen of hij blijft of niet. Achter de schermen wordt veel gepraat. Je moet niet denken dat we niets doen, zeker niet. We doen ons best om de situatie op te lossen. We blijven hard werken."