Heimwee naar Brugse successen? Clement presteert in Monaco, CDK twijfelt

Heimwee naar Brugse successen? Clement presteert in Monaco, CDK twijfelt

08-10-2022 13:42 Laatste update: 20:00
16

Club Brugge scheert dezer dagen hoge toppen. Binnen onze landsgrenzen is dat al enkele jaren aan de gang, maar ook op het Europese toneel ontpopt de regerende landskampioen zich nu tot fraaie vlinder. Het zou wel eens voor heimwee kunnen zorgen bij enkele jongens die Jan Breydel recent verlaten hebben. VoetbalPrimeur.be probeert hun gemoed in te schatten.

GEEN HEIMWEE

Philippe Clement
We steken er onze beide handen voor in het vuur dat Clement vooral trots en geluk voelt wanneer hij de huidige topprestaties van ‘zijn’ Club gadeslaat. Een negen op negen in de Champions League, dat kreeg zelfs de Antwerpenaar nooit voor elkaar, maar zijn invloed op de hoogconjunctuur valt niet te onderschatten. Onder zijn bewind stak Club de neus al nadrukkelijk aan het Europese venster. Bovendien zette Clement een knappe stap voorwaarts. Bij AS Monaco loopt het eigenlijk best gesmeerd.

Bas Dost
Waarom door heimwee verscheurd worden als het verhaal simpelweg geschreven was? Voor alle partijen was een vertrek van Dost uit Brugge de beste oplossing. In het hoge pressingsvoetbal van Carl Hoefkens zou de 33-jarige Nederlander sowieso minder tot zijn recht gekomen zijn. Nee, dan beter in de herfst van je loopbaan nog wat doelpuntjes gaan meepikken in eigen land. Bij FC Utrecht heeft de goaltjesdief in Dost toch al weer vijf keer toegeslagen.

Stanley Nsoki
Is het Bundesliga-gras groener dan dat op Jan Breydel? Dat laten we in het midden. Uiteraard staat de Duitse competitie enkele treden boven de Belgische, maar of Hoffenheim dit Club Brugge zou aankunnen, lijkt een terechte vraag. Bij Nsoki speelden echter andere redenen. Zijn aangeboren nonchalance had een definitieve breuk doen ontstaan met een deel van het Club-publiek. Daarnaast draait Hoffenheim nu mee in de subtop bij onze oosterburen. Vrijdagavond lieten ze zelfs de leidersplaats liggen! De laatste weken is Nsoki er ook uitgegroeid tot vaste waarde, dus dat zit wel snor.

Loïs Openda
Het leek erop dat Club Brugge zelf wel verder wilde met haar jeugdproduct, maar Openda zelf trok de stekker uit dat plan. Een transfer naar een G5-competitie genoot zijn voorkeur. Hoewel RC Lens een eerder bescheiden keuze genoemd mag worden, legde die overstap hem voorlopig geen windeieren. Vaste waarde, vier doelpunten al in de Ligue 1 én enkele minuten bij de Rode Duivels: de balans oogt voornamelijk rooskleurig. En had Openda een Ferran Jutglá of Kamal Sowah in hun huidige vorm überhaupt uit de ploeg kunnen spelen?

TWIJFELGEVAL

Charles De Ketelaere
Er zijn al liters inkt over gevloeid, maar De Ketelaere heeft op zijn zachtst gezegd nog niet volledig zijn draai gevonden in Milaan. De verwachtingen in San Siro zijn wel érg hoog gespannen, mede door het exorbitante prijskaartje uiteraard. Het talent, dat blijft van CDK afdruipen, maar onze landgenoot heeft dringend eens nood aan enkele doelpuntjes om zijn status kracht bij te zetten. Stiekem zal Brugge de voorbije weken wel eens door zijn gedachten geflitst zijn, al blijft de grandeur van AC Milan natuurlijk een onweerstaanbare aantrekking uitoefenen.

Fede Ricca
Een rol als tweede viool inruilen voor een basisstek bij OH Leuven, dat is een stap die perfect te verdedigen valt. Uiteindelijk is een voetballer die op de bank vertoeft per definitie een ongelukkige voetballer. Ergens blijft wel de vraag ronddwalen of Ricca inderdaad nauwelijks in actie zou gekomen zijn bij Club. Hoefkens liet de voorbije maanden al regelmatig zien dat hij er niet voor terugdeinst om (stevig) te roteren én ronkende namen (zoals Dedryck Boyata) aan de kant te houden.

HEIMWEE

Jack Hendry
Een invalbeurt van een schamele zeven minuten, tot zover is dat het verhaal van Hendry bij Cremonese. Amper aan de bak komen in de kelder van de Serie A, zo uitnodigend klinkt dat nu ook niet in de oren. De Schotse mandekker zal zich toch al enkele keren achter de oren gekrabd hebben hoe zijn loopbaan zo’n metamorfose heeft kunnen ondergaan. Een jaar geleden heette hij nog een geweldige aanwinst van Club te zijn. .

Ignace Van der Brempt
Vorige winter viel zijn vertrek naar RB Salzburg nog uitstekend te kaderen. Intussen is de wereld immers wat veranderd, zoals dat gaat in de mallemolen van het voetbal. Eerst en vooral is Van der Brempt er nog steeds niet in geslaagd om een vaste plek af te dwingen in de Oostenrijke Red-Bull-machine. Daarnaast heeft Club Brugge in deze campagne bewezen dat het eigenlijk best haar voet mag zetten naast de topploeg uit Salzburg. Had Van der Brempt het Brugse sprookje toch niet liever van dichtbij beleefd?

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie