Royal Antwerp FC pakt drie punten tegen tienkoppig STVV

07-10-2022 22:42
17

Royal Antwerp FC heeft vrijdagavond 30 op 33 gepakt. STVV verloor met 2-0 in het Bosuilstadion. Antwerp nestelt zich weer comfortabel aan de leiding en zet de concurrentie onder druk.

Antwerp eiste onmiddellijk de bal op. Dat resulteerde ook onmiddellijk in een doelpunt. Pieter Gerkens opende nog voor minuut tien met de 1-0. STVV probeerde wat te creëren, maar dat lukte nauwelijks in de eerste minuten na het doelpunt.

Tock kwamen de kanaries beter en beter in de wedstrijd. De Antwerp-defensie moest alle hens aan dek houden om geen kansen weg te geven. De kansen bleven langs beide kanten echter uit.

Voor opschudding moesten we tot minuut 38 wachten, maar wel op een negatieve manier. Bauer van STVV deelde een slag uit aan Janssen en kreeg na een VAR-tussenkomst rood. 1-0 en elf tegen tien aan de rust.

Tweede helft
Antwerp kwam sterk uit de kleedkamer. Ekkelenkamp mikte op de lat, Stengs kon met enkele dreigende dribbels gevaar creëren. Het bleef echter 1-0, en dat gaf rood-wit naarmate de wedstrijd vorderde het signaal op zeker te spelen.

STVV bleef anoniem loeren op een mogelijk foutje in de RAFC-defensie, maar dat kwam er niet. De wedstrijd kabbelde op zijn beurt rustig verder wachtend op een grote mogelijkheid.

Antwerp kon in het absolute slot de voorsprong nog uitbreiden. Frey zette zich goed door en Scott trapte de rebound binnen: 2-0. Het enige negatieve voor The Great Old was wel het uitvallen van Yusuf. Hij werd afgevoerd met een draagberrie.

Antwerp FC won met 1-0 en pakt zo 30 op 33.