Twijfels over Vertonghen en Amuzu na nederlaag van RSC Anderlecht

Twijfels over Vertonghen en Amuzu na nederlaag van RSC Anderlecht

07-10-2022 15:12
3

RSC Anderlecht is er donderdag alweer niet in geslaagd om te winnen en ging met 0-1 onderuit tegen West Ham. Op de koop toe moet Felice Mazzu zich nu ook zorgen maken over Jan Vertonghen en Francis Amuzu.

Vertonghen leek donderdag gewoon op weg om te spelen tegen West Ham, maar op de dag zelf moest hij verstek geven. De Rode Duivel bleek ziek te zijn. "Vertonghen had de medische staf vroeg in de ochtend, om 8u, ingelicht dat hij slecht geslapen had en zich niet goed voelde", gaf Mazzu aan bij Belga.

De trainer hoopte tevergeefs toch nog dat Vertonghen in actie zou kunnen komen. "We hebben nog afgewacht tot het begin van de namiddag. Maar hij kwam echt verzwakt aan en had overal pijn en dus hebben we samen de beslissing genomen dat hij onmogelijk aan de wedstrijd kon beginnen", klinkt het.

Uitvaller
Daarnaast zag Mazzu ook nog Amuzu uitvallen. De flankspeler begon aan de partij, maar bleef tijdens de rust geblesseerd binnen. "Hij heeft een probleem met de schouder. Op dit moment ziet het er niet al te erg uit, maar we zullen", klonk het.

Het is nog onduidelijk of het duo komend weekend ook in actie zal kunnen komen. Dan neemt RSC Anderlecht het in een belangrijk duel op tegen KV Mechelen.