UPDATE: 'Mbokani mag eindelijk gaan spelen voor SK Beveren'

UPDATE: 'Mbokani mag eindelijk gaan spelen voor SK Beveren'

07-10-2022 12:16 Laatste update: 11-10-2022 09:50
3

Dieumerci Mbokani werd vorige week al voorgesteld bij SK Beveren, maar komt voorlopig niet in actie. Mbokani is speelklaar, maar zijn ex-club doet moeilijk. 

Mbokani verbrak namelijk eenzijdig zijn contract bij Koeweit SC omdat hij niet correct betaald werd door die club. Mede door blessures speelde hij afgelopen seizoen amper negen wedstrijden, maar toch wil Koeweit SC hem niet zonder slag of stoot laten gaan. Dat weet Het Laatste Nieuws. Mogelijk zal de FIFA moeten beslissen of Mbokani een geldige reden had om zijn contract te ontbinden. 

Mbokani zal vrijdagavond dan ook niet meespelen op verplaatsing bij FC Dender. Vorige week moest hij ook verstek geven voor de thuismatch tegen Lierse Kempenzonen, al werd hij toen niet bepaald gemist. SK Beveren won de topper toch met duidelijke 5-0 cijfers. 

Update: In Beveren hebben ze er een tijdje op moeten wachten, maar Mbokani is nu toch speelgerechtigd geraakt. De FIFA zette het licht op groen voor de transfer. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. SK Beveren neemt het vrijdag thuis op tegen Deinze.