Vanheusden na terugkeer: Ik probeer nu elke keer beter te worden

Vanheusden na terugkeer: "Ik probeer nu elke keer beter te worden"

07-10-2022 09:20
2

Niet enkel bij de Belgische ploegen kwamen er donderdag in Europees verband Belgen in actie. Ook bij AZ Alkmaar kreeg er met Zinho Vanheusden een Belg speelminuten. Na de wedstrijd stond de verdediger voor de camera van het Nederlandse VoetbalPrimeur.

Vanheusden kwam dit seizoen nog nauwelijks in actie vanwege een blessure. In de 3-2-zege tegen Apollon Limassol FC mocht hij invallen na 63 minuten. Vlak voordat de 23-jarige Belg tussen de lijnen kwam was AZ op een 2-1-voorsprong gekomen. Voor de ex-Standard-speler deden de minuten duidelijk deugd.

"Ik voel me elke week beter", reageerde Vanheusden die hoopt definitief afgerekend te hebben met zijn blessureleed. "We hebben alles stap voor stap opgepakt. Ook gezien mijn verleden moesten we het even iets anders aanpakken om echt fit te worden. Ik probeer nu elke keer beter en beter te worden en ik ben beschikbaar voor de trainer. Het is mijn eerste doel om een heel seizoen fit te blijven, en dan zoveel mogelijk spelen en winnen."

Zelf wordt Vanheusden dit seizoen gehuurd van Internazionale, met een optie tot koop. Met zijn toekomst is hij echter niet bezig. "Totaal niet. Ik heb de volledige focus op AZ. Dat is heel belangrijk voor mij dit seizoen. Ik ben heel blij dat ik hier ben."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie