KAA Gent blijft sukkelen en gaat in eigen huis ook onderuit tegen Djurgardens

06-10-2022 22:50
57

Na de nederlaag tegen Cercle Brugge is KAA Gent er opnieuw niet in geslaagd om in eigen huis de drie punten te pakken. Het liep tegen Djurgardens fout af met een 0-1 nederlaag tot gevolg.

Zowel KAA Gent als Djurgarden pakten na twee partijen een vier op zes in de Conference League wisten te pakken. De Zweedse bezoekers deden het in eigen land dan wel een pak beter dan KAA Gent en stonden aan de leiding in hun competitie.

Beide teams zorgden alvast voor een leuk begin en zochten naar een vroeg doelpunt in de partij. KAA Gent kreeg enkele goede mogelijkheden en leek ook aanspraak te maken op een strafschop, maar de Wit-Russische scheids greep niet in.

De Zweden lieten zich echter ook zen met enkele goede kansen en zagen dat net voor rust uiteindelijk ook beloond worden. Danielson kon een hoekschop in doel kopen en er 0-1 van maken. Daar bleef het bij tot de rust.

De opdracht voor KAA Gent was duidelijk: er moest in de tweede helft gescoord worden. Al leken de Buffalo's die opdracht niet helemaal begrepen te hebben. Via Cuypers kwam er wel wat gevaar, maar de doelman van de Zweden werd nooit echt in de problemen gebracht door Gent.

De tijd begon te dringen en Gent slaagde er maar niet in om iets te forceren. Het bleef bij zoeken, afstandsschoten en geen doelpunten. Daardoor bleef het dan ook 0-1.