Bizarre ontslagreden bij Valencia: 'Club verzocht ons om de beker niet te winnen'

Bizarre ontslagreden bij Valencia: 'Club verzocht ons om de beker niet te winnen'

06-10-2022 17:46
2

Marcelino García onthult dat hij om een bizarre reden is ontslagen bij Valencia CF. De trainer stelt dat hij de laan uit werd gestuurd, omdat hij een prijs wilde winnen met de club.

Dat zegt Marcelino, die in 2019 ontslagen werd door Valencia, tegen The Guardian. "Alles ging goed. Fans, spelers, technische staf, sportief directeur... Iedereen was blij. We hadden een goed team opgebouwd, we zaten in een stijgende lijn... Maar toen was daar de eigenaar (Peter Lim, red.), die alles kapot maakte in een recordtijd. Zo snel dat je het Guinness Book of Records zou kunnen bellen", geeft de trainer aan.

Marcelino kreeg zelfs de opdracht om de Copa del Rey te laten schieten. Dat negeerde de trainer. "We hadden te horen gekregen dat we niet moesten proberen de beker te winnen. Hij vertelde mij om niet met het beste team te spelen. Ik luisterde niet. Ik was van mening dat een grote club als Valencia prijzen moest winnen", vertelt hij. Precies dat deed hij, uitgerekend tegen FC Barcelona. "We hebben gedaan wat de fans wilden. In het leven moet je proberen te winnen", gaat Marcelino verder. 

"En het had helemaal geen negatieve invloed op onze andere prestaties. We wonnen van Getafe in Europees verband en we veroverden een Champions League-plek." Ondanks het succes, werd hij toch ontslagen. "Het ging als volgt: We zeiden dat je dit moest doen, je deed dat, hier zijn de gevolgen", aldus Marcelino.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie