Ook Moyes is van het 'In Youth We Trust', West Ham met 16-jarige tegen Anderlecht

Ook Moyes is van het 'In Youth We Trust', West Ham met 16-jarige tegen Anderlecht

06-10-2022 16:00
2

RSC Anderlecht neemt het donderdag in de Conference League op tegen West Ham United. Bij de Engelsen spelen enkele bekende namen, maar ook jongens die we hier nog niet meteen kennen haalden de selectie voor de match tegen paars-wit. Zo nam David Moyes Ollie Scarles op in zijn selectie.

Dat de naam van Scarles nog geen belletje doet rinkelen, is niet zo verwonderlijk. De middenvelder is immers amper zestien lentes jong. Sinds een maand maakt hij zijn minuten bij de U21 van West Ham, maar nu mocht hij dus met de grote jongens afreizen naar ons land. Het gaat dus snel voor de jongeling, die ook al voor een jeugdelftal van Engeland speelde.

Scarles mag in het Lotto Park ook stiekem dromen van (enkele) speelminuten. “Hij zal betrokken worden”, stelt Moyes op de website van West Ham. “Ik weet dat ook Anderlecht een paar gasten tussen de zestien en de achttien jaar in de selectie heeft zitten. Het is geweldig dat jonge gasten kansen krijgen en sommigen ook gaan spelen”, aldus de trainer van West Ham.

Moyes is blij met de ontwikkeling van de jeugd bij West Ham. "Vorig seizoen gebruikten we al heel wat jeugdspelers en nu hebben we weer een nieuwe jonge groep. We proberen de jongeren zelfs sneller te gaan gebruiken en Ollie is op dit momenteel heel goed bezig."

RSC Anderlecht en West Ham trappen donderdag om 18u45 af in het Lotto Park. De eerste plaats in groep B staat op het programma. West Ham staat momenteel eerste met zes op zes. Anderlecht pakte in zijn eerste twee duels vier punten.