Zorgen voor Engeland: Walker mist mogelijks WK na operatie

Zorgen voor Engeland: Walker mist mogelijks WK na operatie

06-10-2022 15:15

Het is afwachten voor Gareth Southgate of hij komende winter in Qatar beroep kan doen op Kyle Walker. De Engelse rechtsachter viel afgelopen weekend tijdens de Manchester derby geblesseerd uit met een liesblessure. Donderdag ging Walker onder het mes.

Aanvankelijk was het onduidelijk hoe ernstig de blessure van Walker zou zijn. Na afloop van de wedstrijd Manchester City - FC Kopenhagen (5-0) werd City-trainer Pep Guardiola nog eens gevraagd of Walker kans maakt om op tijd te herstellen voor voor het WK, waarop de Spanjaard aan SkySports liet weten "geen idee" te hebben.

Ondertussen is de 32-jarige verdediger, die in totaal zeventig keer in actie kwam voor Engeland en onder Southgate een vaste waarde is, succesvol geopereerd aan zijn lies. "Ik kan me nu weer volledig focussen op mijn herstel om zo weer fit te worden. Ik ga mijn teamgenoten elke dag aanmoedigen", zo liet Walker weten in een bericht op Twitter.

Of hij op tijd fit zal zijn om zo een plekje af te dwingen in de selectie van Southgate, is nog niet zeker. De manager heeft met onder anderen Trent Alexander-Arnold en Reece James aan rechtervleugelverdedigers in ieder geval geen gebrek.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie