Alonso maakt nieuwe plannen van Club Brugge-tegenstander Leverkusen bekend

Alonso maakt nieuwe plannen van Club Brugge-tegenstander Leverkusen bekend

06-10-2022 14:15 Laatste update: 14:22
3

Xabi Alonso is de nieuwe trainer van Bayer Leverkusen en dat is interessant voor Club Brugge. Leverkusen is namelijk een van de tegenstanders in de Champions League-groep van Blauw Zwart. Alonso vertelde na zijn voorstelling bij de Duitse club over de manier waarop hij wil gaan spelen met Leverkusen. 

Alonso verlangt een hoge intensiteit van zijn spelers. "We willen modern voetbal spelen, waarbij we zowel met als zonder bal een hoge intensiteit op de mat leggen. Daarnaast hebben we een geweldige winnaarsmentaliteit nodig", zo liet de Spanjaard weten in gesprek met Kicker.

Leverkusen zit niet in de beste flow. De CL-tegenstandard van Club Brugge staat 17e in de Bundesliga en speelt komend weekend de belangrijke wedstrijd tegen naaste concurrent Schalke 04. Alonso beseft dat er cruciale weken aankomen. "Tijd is een luxe in het voetbal. We hebben veel te doen. Ik moet de spelers leren kennen en ze met elkaar verbinden."

De 40-jarige oud-middenvelder is ervan overtuigd dat hij de juiste man is om de boel om te draaien. "Ik voel me er klaar voor. Mijn motivatie, mijn honger naar succes en mijn overtuiging dat we kunnen verbeteren en winnen hoop ik op de spelers af te kunnen stralen. Dat is mijn doel."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie