06-10-2022 14:35 Laatste update: 09:15
2

In de Champions League is speeldag 3 dinsdag en woensdag afgewerkt. Naast Club Brugge beschikken ook enkele andere clubs over Belgen. VoetbalPrimeur.be bekijkt wie er op speeldag 3 in actie kwam en hoe lang dat was.

In Groep A staan er geen Belgen op de loonlijsten van Liverpool, SSC Napoli, Ajax en Rangers FC. Ook Groep H met PSG, Juventus, Benfica en Maccabi Haifa is 'Belgloos'.

In Groep B zitten wel enkele Belgen. Die vinden we terug bij Club Brugge en Atletico Madrid. Er kwamen er zes in actie. Zo speelden Simon Mignolet, Brandon Mechele en Hans Vanaken bij de thuisploeg de hele wedstrijd. Bij de vier Blauw-Zwarte invallers zat er één Belg: de 17-jarige Jorne Spileers. Bij Atlético Madrid stonden er twee Belgen aan de aftrap. Axel Witsel speelde de hele wedstrijd. Terwijl Yannick Carrasco tien minuten voor tijd werd gewisseld voor Joao Felix.

In Groep C vinden we één Belg terug, Romelu Lukaku bij Internazionale. De Rode Duivel is nog steeds herstellende van een blessure en kwam dus niet in actie in de 1-0-zege tegen FC Barcelona. Ook Groep D loopt niet over van de Belgen. Met ex-Club Brugge-keeper Jelle Van Neck loopt er een Belg rond bij Marseille, maar die maakte tot dusver nog geen minuten voor de A-ploeg.

In Groep E is het wel raak wat betreft het aantal Belgen met vijf stuks. Er kwamen er wel slechts twee in actie. In het duel tussen AC Milan en Chelsea FC stond Charles De Ketelaere aan de aftrap op Stamford Bridge. De ex-Bruggeling kon zijn stempel niet drukken en werd na 65 minuten naar de kant gehaald. Divock Origi kwam na 72 minuten tussen de lijnen, maar kon het tij niet keren. Aster Vrankcx zat niet in de wedstrijdselectie van Milan en Alexis Saelemaekers was afwezig door een blessure. Nog in deze groep bleef ex-Brugge-speler Ignace Van Der Brempt een hele wedstrijd op de bank bij RB Salzburg tegen Dinamo Zagreb.

In Groep F vinden we maar twee Belgen, die opgeteld nul minuten in actie kwamen. Real Madrid moest het namelijk zonder de geblesseerde doelman Thibaut Courtois stellen en Eden Hazard bleef de hele wedstrijd op de bank. Een kanttekening: Real-trainer Carlo Ancelotti voerde slechts twee wissels door tijdens de 2-1-overwinning tegen Shakhtar Donetsk.

Vier Belgen in Groep G. Kevin De Bruyne bleef 90 minuten op de bank tijdens de 5-0-overwinning van Manchester City tegen FC Kopenhagen. Dat KDB niet speelde leek een bewuste keuze van Pep Guardiola, want ook sterkhouders Phil Foden en Rodri kwamen niet van de bank. Pep liet ook enkel jeugdspelers invallen.

In Sevilla tegen Dortmund (1-4) konden er mogelijk drie Belgen in actie komen. Bij de Spanjaarden kwam Adnan Januazaj niet van de bank. Bij Dortmund kreeg Thorgan Hazard slechts vijf minuten, terwijl Thomas Meunier wel 90 minuten in actie kwam.