Valt Club Brugge nog terug te halen? Experten zijn het niet eens

Valt Club Brugge nog terug te halen? Experten zijn het niet eens

06-10-2022 12:16 Laatste update: 12:16
37

Is Club Brugge een onoverbrugbare kloof aan het slaan met de rest van België? In de Champions League stromen de miljoenen binnen, maar sporteconoom Trudo Dejonghe gelooft niet dat Club definitief weg is. 

"Toen Anderlecht een kleine tien jaar geleden drie keer op rij kampioen werd, werd me ook gevraagd of zij vanaf nu alles gingen winnen. En zie nu", vertelt Dejonghe aan Het Belang Van Limburg. "Als Club de volgende ronde haalt, bestaat de kans dat ze leeggeroofd worden en veel spelers ineens moeten vervangen. De grote uitdaging voor hen wordt hoe ze het geld dat ze aan deze campagne overhouden zullen investeren."

Zijn collega Wim Lagae ziet het anders. "We gaan meer en meer naar een Bayern-scenario. Club heeft een kern die sterk genoeg is om Champions League te spelen zonder al te veel punten in onze competitie te verliezen. Daardoor lijkt het de volgende jaren nog te domineren."

Club kreeg al 15,6 miljoen euro aan startgeld voor deelname aan de Champions League. Met drie overwinningen verdiende het nog eens 8,4 miljoen euro. Op basis van de clubcoëfficient kreeg het nog een bonus van 5,67 miljoen euro. Een plaatsing voor de achtste finales zou nog eens 9,6 miljoen euro opleveren. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie