KAA Gent speelt tegen oude bekende: Had meer kansen verwacht

KAA Gent speelt tegen oude bekende: "Had meer kansen verwacht"

06-10-2022 11:44
1

KAA Gent speelt donderdagavond tegen Djurgardens IF. Ook Gustav Wikheim (29) speelt bij die Zweedse club. Wikheim speelde op een blauwe maandag nog bij de Buffalo's, maar dat was geen succes. 

Wikheim blikt bij Het Nieuwsblad terug op dat avontuur. "De transfer ging heel snel. Toen de Noorse competitie erop zat, kreeg ik te horen dat AA Gent me wilde. Het was net kampioen geworden en was nog actief in de Champions League, dus de keuze was snel gemaakt. Ik kende een goed debuut, maar dan kreeg ik wat kleine blessures."

Na die blessures kreeg Wikheim nog weinig speelminuten. "Wegens het geld dat ze voor me hadden betaald, verwachtte ik wel meer kansen te krijgen. Die kwamen er nog nauwelijks. Ik was een pak jonger dan nu en kan me nog herinneren dat ik daar heel gefrustreerd over was. Ik ging daar niet al te goed mee om en toonde dat soms misschien te veel. Maar ik heb geen spijt van mijn keuze voor Gent. Uiteindelijk leer je daar ook veel van."

Wikheim speelde in de laatste drie seizoenen bij het Saoedische Al-Fateh, waar Yannick Ferrera aan de slag was als coach. Dit jaar maakte hij een transfer naar Zweden.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie