Union-CEO Bormans: In de Europa League zijn we beter op onze plaats

Union-CEO Bormans: "In de Europa League zijn we beter op onze plaats"

06-10-2022 09:15 Laatste update: 09:42
7

Union Saint-Gilloise staat vandaag in de Europa League voor haar derde opgave: Na twee overwinningen mag het proberen om 9 op 9 te halen in Braga. Union-CEO Philippe Bormans bij Het Laatste Nieuws over het Europese avontuur van de Brusselaars.

Voor de spelers van Union was het iets nieuws: competitievoetbal combineren met Europese wedstrijden. "Tot nu toe hebben de club, staf en spelersgroep zich bekwaam getoond om de stress van Europa in combinatie met de competitie in België goed te managen", liet Bormans optekenen. "Evident is dat niet: na een Europees duel 's nachts nog terugvliegen en dan twee dagen later weer spelen. Onze spelers zijn dat niet gewoon, maar ze zijn daar goed mee omgegaan."

Les Unionistes treden aan in de Europa League, maar dat had ook de Champions League kunnen zijn. De Brusselaars gaven een 2-0 voorsprong uit de heenmatch weg tegen Rangers, maar volgens Bormans is dat geen ramp. "Het blijft jammer hoe we daar verslagen zijn, maar voor ons project zijn we beter op onze plaats in de Europa League.  Als we in de Champions League elke week zouden verliezen, helpt ons dat ook niet", vind de CEO van Union.

Union telt zes punten na de wedstrijden in Europa. Het begon met een overwinning in Berlijn tegen Union Berlin (0-1), waarna het in Leuven met 3-2 won van Malmö. Vanavond trekken de unionisten ten strijde in en tegen Braga, dat ook zes punten telt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie