OFFICIEEL: Sevilla grijpt in en zet Lopetegui op straat na CL-debacle

OFFICIEEL: Sevilla grijpt in en zet Lopetegui op straat na CL-debacle

5 oktober - 23:41
1

Sevilla heeft woensdagavond Julen Lopetegui ontslagen. Het besluit van de club volgde heel snel na de pijnlijke 1-4 nederlaag tegen Borussia Dortmund. De trainer verkeerde stond al lange tijd onder zeer grote druk. 

Lopetegui verkeerde voor aanvang van het duel met de Duitsers al in zwaar weer. De Spaanse oefenmeester wist dit seizoen pas één keer te winnen in zeven competitiewedstrijden. De klinkende overwinning van Dortmund betekende de druppel voor het bestuur van de Spaanse club, die in een statement op de clubsite laat weten dankbaar te zijn voor de samenwerking. 

'Sevilla bedankt Lopetegui voor zijn professionaliteit en zijn harde werk in de afgelopen drie jaar. Iedereen wenst hem het beste voor de toekomst. Hopelijk beleeft hij veel successen bij zijn volgende club.'

Lopetegui, die in 2020 de Europa League won, nam na afloop van het duel al afscheid van de fans in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. Eerder op woensdag meldde SkySports dat zijn volgende bestemming naar alle waarschijnlijkheid Wolverhampton Wanderers word.Jorge Sampaoli, de trainer van Olympique Marseille, zou vervolgens het roer overnemen bij Sevilla.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie