Belgenloos Real wint ook van Shakhtar, goal Messi helpt PSG niet aan zege

05-10-2022 23:02

Real Madrid heeft woensdagavond met 2-1 gewonnen van Shakhtar Donetsk. De Koninklijke had een één helft genoeg om de Oekraïners opzij te zetten. Paris Saint-Germain bleef op bezoek bij Benfica steken op 1-1. Juventus rekende in eigen huis af met Maccabi Haifa, dat nog even mocht hopen op een punt.

Groep F

Real Madrid - Shakhtar Donetsk 2-1
Real, zonder de geblesseerde Thibaut Courtois en bankzitter Eden Hazard, begon flitsend in het eigen Estadio Santiago Bernabéu. De 1-0 kwam van Rodrygo. De Braziliaan speelde een klein kwartier later opnieuw een belangrijke rol door landgenoot Vinicius Junior te assisteren voor de 2-0. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg van trainer Carlo Ancelotti, tot Oleksandr Zubkov vrijwel uit het niets voor de aansluitingstreffer zorgde. De spits trof doel na een halve omhaal.

De tweede helft speelde zich af in een beduidend lager tempo. De voorsprong van de CL-kampioen kwam niet echt meer in gevaar, waardoor het na de eerste vier groepsduels een foutloze score kan overleggen. Shakhtar staat ondanks de nederlaag nog wel gewoon tweede. Het andere duel in groep F werd om 18.45 uur afgewerkt. RB Leipzig won thuis met 3-1 van Celtic.

Groep H

Benfica - Paris Saint-Germain 1-1
Ruim 600 kilometer ten oosten van Madrid stonden Benfica en PSG tegenover elkaar. De Franse kampioen kwam al vroeg prachtig op voorsprong via Lionel Messi. De Argentijn maakte daarmee zijn 127e CL-goal. De thuisploeg kwam nog voor rust op gelijke hoogte door een eigen doelpunt van PSG-verdediger Danilo Pereira. In de tweede helft werd er niet meer gescoord. Door het gelijkspel staan Benfica en PSG na vier speelrondes gedeeld aan kop met 7 punten.

Juventus - Maccabi Haifa 3-1
Het in zwaar weer verkerende Juventus heeft een nipte 2-1 overwinning geboekt op Maccabi Haifa. Trainer Massimiliano Allegri, die door aanhoudende slechte resultaten onder druk staat, zag zijn ploeg na 35 minuten op voorsprong komen. De treffer kwam op naam van Adrien Rabiot. Het mooiste doelpunt van de avond werd gemaakt door spits Dusan Vlahovic, die na een schitterende assist van Ángel Di María voor de 2-0 zorgde.

Het werd nog wel spannend in Turijn. Dean David maakte in de 75e minuut de aansluitingstreffer. De Israëliers waren nog dichtbij de 2-2, maar zagen alle hoop op een resultaat op een punt verdwijnen toen Rabiot in de 83e minuut zijn tweede van de avond maken.