Het loop fout af voor Kompany: Burnley geeft in slot winst uit handen

05-10-2022 22:40
5

Vincent Kompany is er opnieuw niet in geslaagd om de drie punten te pakken met Burnley. Na het 1-1 gelijkspel tegen Cardiff City liep het ook fout af tegen Stoke City. Het werd 1-1.

Burnley begon als de nummer vijf in de stand aan de partij en kon met veel vertrouwen nummer 21 Stoke City ontvangen. Kompany rekende op bekende namen Taylor Harwood-Bellis, Vitinho, Josh Cullen en Manuel Benson om Burnley aan punten te helpen.

Makkelijk had de Engelse ploeg het echter niet. Het balbezit was – uiteraard – voor de ploeg van Kompany en ook de kansen waren voor de thuisploeg. Het doelpunt bleef toch lange tijd uit. Vroeg in de tweede helft zag Burnley de aanvalsgolven echter beloond worden met een doelpunt van Roberts.

De ploeg van Kompany leek goed op weg naar de winst tegen Stoke City, dat amper tot goede aanvallen kwam. In het slot liep het opnieuw fout af voor Burnley. Met nog één uitstekende poging wist Clarke in minuut 87 voor de 1-1 eindstand te zorgen.

Door het gelijkspel blijft Burnley steken op de vijfde plek in de stand, met vijf punten achterstand op leider Sheffield United. Stoke City stijgt naar de 21e plek.