Jonkies van KRC Genk zorgen voor enorme comeback in de Youth League

05-10-2022 23:15
11

Niet alleen de jonkies van Club Brugge, ook die van KRC Genk komen dit seizoen in actie in de Youth League. Dat avontuur leek bijna afgelopen te gaan zijn, maar na een knappe comeback wisten de Genkies zich toch te verzekeren van de volgende ronde.

In de Youth League nam Genk het op tegen Slavia Praag, dat de heenwedstrijd met 1-2 wist te winnen. De terugwedstrijd in Praag kon echter voor een stunt van jewelste zorgen van Genk, dat zich toch wist te kwalificeren voor de volgende ronde.

Nochtans begonnen de Limburgers niet al te best aan de partij en moest men na negen minuten voetballen al een doelpunt incasseren via Pudil. Uitschakeling leek nabij, maar Godts gaf net voor rust de Genkenaren toch nog wat hoop. Die werd echter al weer de kop ingedrukt door Ogunbayi, die er 2-1 van maakte.

Einde verhaal voor Genk? Niet dus. Na de pauze gingen de bezoekers er helemaal op én over. Diawara wist de bordjes weer op gelijke hoogte te brengen en in minuut 80 werd het via Godts zelfs 2-3. Aangezien uitdoelpunten niet langer dubbel tellen, moest er nog gescoord worden om zich te kwalificeren. En dat doelpunt kwam er ook. In de verlengingen scoorde Al Mazyani de verlossende 2-4.

Door die overwinning stoot KRC Genk een ronde verder in de Youth League, waarin de Limburgers het zullen opnemen tegen het Noord-Ierse Coleraine.