OFFICIEEL: Bayer Leverkusen stelt nieuwe trainer aan na ontslag Seoane

OFFICIEEL: Bayer Leverkusen stelt nieuwe trainer aan na ontslag Seoane

5 oktober - 19:21 Laatste update: 19:23
0

Het is officieel: Bayer Leverkusen heeft Xabi Alonso aangesteld als nieuwe trainer. De Spanjaard is de opvolger van Gerardo Seoane, die na teleurstellende resultaten moet vertrekken. Leverkusen is een van de tegenstanders van Club Brugge in de groepsfase van de Champions League.

Dat Leverkusen met Alonso (40) in zee zou gaan, was al langer duidelijk. "Gerardo Seoane heeft het afgelopen anderhalf jaar goed werk geleverd voor Bayer Leverkusen, vooral door zich op superieure wijze te plaatsen voor de Champions League", benadrukt sportief directeur Simon Rolfes. "Helaas zijn we afgedwaald van de weg naar succes. Vanuit ons oogpunt maakte de vroege uitschakeling uit de DFB Cup, maar vooral het feit dat de huidige positie in de Bundesliga ver beneden onze verwachtingen ligt, de verandering van coach noodzakelijk."

"Ik ken Leverkusen uit mijn tijd in Duitsland als een uitstekende club", zegt Alonso, die bij Bayern München heeft gespeeld. "Bayer Leverkusen heeft altijd geweldige spelers gehad en ik zie ook veel kwaliteit in de huidige ploeg. In mijn gesprekken met de club werd al snel duidelijk dat, ondanks de huidige moeilijke situatie, er in principe nog steeds ambitieuze doelen worden nagestreefd. Ik ben erg enthousiast over deze taak en weet zeker dat we het zullen waarmaken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie