Italië niet eerste keuze van Zirkzee (ex-Anderlecht): Koos voor het gevoel

Italië niet eerste keuze van Zirkzee (ex-Anderlecht): "Koos voor het gevoel"

5 oktober - 17:17
0

Joshua Zirkzee is blij met zijn transfer naar Bologna. De ex-spits van RSC Anderlecht wilde niet persé naar de Italiaanse competitie, maar het spel daar ligt hem wel goed. In een interview met Fantacalcio vertelt de aanvaller over het proces van de keuze en de huidige speelwijze van Bologna.

"Het was voor mij geen keuze voor de Serie A, maar ik koos voor Bologna als club", vertelt Zirkzee over de keuze voor de Italianen. "Ik had een erg goed gevoel bij de club en bij de trainer. Dat was voor mij de grootste reden om te kiezen voor dit team." De klik die Zirkzee had met de trainer was alleen van korte duur. Sinisa Mihajlovic werd namelijk al vroeg in het seizoen vervangen door Thiago Motta.

Maar Zirkzee kan zich wel vinden in het systeem dat Motta is gaan spelen bij Bologna. "Ik vind het fijn om in een systeem met twee spitsen te spelen. Ik help graag een diepere spits met ballen en loopacties zodat hij kan excelleren. Daarom speel ik hier liever met Marko Arnautovic en niet alleen." De Oostenrijker maakte tot nu al zes doelpunten in acht wedstrijden in de Serie A. 

Zirkzee speelde tot nu toe in twee wedstrijden mee in de Serie A. In de toekomst zou de Nederlandse spits graag terugkeren bij Bayern München. Die optie is ook reëel, aangezien er een optie is opgenomen in het contract van Zirkzee, dat de Duitsers hem voor een gereduceerd tarief kunnen terugkopen. "Natuurlijk zou ik graag terugkeren bij Bayern München, wie wil er nou niet voor zo’n topclub spelen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie