Mazzu: Gevoel dat bij de buitenwereld leeft dat wij kansloos zijn tegen West Ham

Mazzu: "Gevoel dat bij de buitenwereld leeft dat wij kansloos zijn tegen West Ham"

5 oktober - 15:15
17

RSC Anderlecht kan wel een opkikkertje gebruiken. Een Europese overwinning, bijvoorbeeld, al oogt de tegenstand deze donderdag wel bijzonder zwaar, met West Ham United dat over de vloer komt. Toch geeft Felice Mazzu zich niet op voorhand gewonnen.

Op zijn persconferentie trachtte de geplaagde Anderlecht-trainer het vuur zoveel mogelijk aan te wakkeren. "Ik heb het gevoel dat bij de buitenwereld de verwachting leeft dat wij morgen kansloos zijn tegen West Ham. Ik geloof wél dat mijn groep een resultaat kan neerzetten", laat Mazzu er geen twijfel over bestaan. Om er uiteraard aan toe te voegen dat zijn jongens een erg vette kluif zullen hebben aan The Hammers.

Dat ligt niet alleen aan de sterkte van de tegenstander, maar ook aan de zwakte in de eigen prestaties. Anderlecht ging in de Jupiler Pro League al vijf keer onderuit. Vorige zondag gebeurde dat nog thuis tegen Sporting Charleroi (0-1). De eigen aanhang begint steeds luider te vloeken op zijn positie. "Dat is logisch", sust Mazzu. "In het leven moet je kritiek en de meningen van anderen accepteren, ook al ben je het er niet altijd mee eens. Zolang het niet rechtstreeks op de man wordt gespeeld, ben ik iemand die kritiek makkelijk kan aanvaarden."

Volgens Mazzu had zijn elftal altijd moeten winnen van Charleroi. "We wachten ongeduldig op die déclic en die overwinning die ons kan lanceren, waarom niet tegen West Ham?", stelt hij openlijk. Gemakkelijk wordt dat niet. "West Ham is méér dan een fysiek sterke tegenstander. Ze hebben in het tussenseizoen voor meer dan 150 miljoen euro aan spelers gekocht. Zij werken met andere middelen dan wij, maar willen op het veld tonen dat het verschil niet zo groot is."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie