Club Brugge ziet trainerswissel gebeuren: 'Xabi Alonso neemt over in Leverkusen'

Club Brugge ziet trainerswissel gebeuren: 'Xabi Alonso neemt over in Leverkusen'

5 oktober - 15:04
2

Xabi Alonso wordt de nieuwe trainer van Bayer Leverkusen. Die club staat op het punt om te breken met Gerardo Seoane en heeft de opvolger al klaar staan. Momenteel gaat het niet al te best met de Duitsers, die in hun Champions-League-poule zes punten achterstand tellen op Club Brugge.

De geruchten dat Alonso de nieuwe trainer van Leverkusen wordt, deden al een tijdje de rondo. MARCA en ESPN pakten er al mee uit en nu komt ook Fabrizio Romano met het nieuws. Alonso tekent in Duitsland voor anderhalf jaar.

Leverkusen wist zich vorig seizoen in de Champions League te knokken, maar draait dit seizoen dramatisch. Onder meer tegen Club ging het onderuit met 1-0. De club staat na acht wedstrijden op de zeventiende plaats en heeft slechts vijf punten. Alonso krijgt de taak om Leverkusen omhoog te krijgen. De verwachting is dat zijn aanstelling woensdag nog officieel wordt.

De 41-jarige Alonso werkte als trainer in de jeugdopleiding van Real Madrid en stond drie jaar aan het roer bij Real Sociedad B.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie