CL-overwintering lijkt feit voor Club: nooit eerder 9 op 9 nog uit handen gegeven

CL-overwintering lijkt feit voor Club: nooit eerder 9 op 9 nog uit handen gegeven

5 oktober - 14:00 Laatste update: 20:03
15

Club Brugge verbaasde nu al voor de derde keer op rij in groep B van de Champions League. Die geweldige prestaties hebben geresulteerd in een balans van negen op negen halverwege de groepsronde; nooit eerder kon een Belgische vertegenwoordiger zo'n rapport voorleggen. Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid is de poort naar de achtste finales zo ook opengebeukt.

Voor aanvang werd weliswaar gesproken over een 'haalbare poule', maar een foutloos rapport na drie speeldagen, daar had zelfs binnen Club Brugge niemand van durven dromen. Na de knappe 2-0-overwinning tegen Atlético Madrid is dat wel een feit. Geleidelijk aan gingen al meer en meer volgers en fans mijmeren over een overwintering op het kampioenenbal. Die hoop lijkt stilaan werkelijheid geworden te zijn, berekende VoetbalPrimeur.be.

De cijfers zijn immers wat ze zijn: sinds de groepsfase van de Champions League eruit ziet zoals dat anno 2022 het geval is, heeft een ploeg een start met negen op negen nog nooit uit handen gegeven. Met andere woorden: telkens plaatste de club die de heenronde feilloos afwerkte zich voor de achtste finales. Het zou wel zéér bijzonder zijn mocht het Club alsnog overkomen, temeer omdat Blauw-Zwart nog geen enkel tegendoelpunt incasseerde en simpelweg de beste ploeg in haar groep blijkt.

Toch moeten we dat ene zinnetje bovenhalen dat wij Belgen maar al te goed kennen: mathematisch kan het nog voor de concurrentie. Al mag volgende week misschien ook dat riedeltje geschrapt worden. Als Club nog één puntje sprokkelt, is kwalificatie voor de knock-out-fase immers een zekerheid. In het allerslechtste en meest onwaarschijnlijke scenario zakt Club nog naar plek drie, maar één club uit het trio Atlético, FC Porto en Bayer Leverkusen houdt het sowieso achter zich.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie