Belgische media prijzen Club Brugge én Mignolet: ‘Beter in Europa dan in de JPL’

Belgische media prijzen Club Brugge én Mignolet: ‘Beter in Europa dan in de JPL’

05-10-2022 08:00
18

Club Brugge blijft vriend en vijand verrassen in de Champions League. Na de 2-0 zege tegen Atlético Madrid heeft het nu een negen op negen. De Belgische media zijn lyrisch over de prestatie van Blauw-Zwart én Simon Mignolet.

Het Laatste Nieuws vindt dat Mignolet de Gouden Schoen verdient. “Wat moet je nog zeggen hé. Opnieuw was hij van cruciale waarde op de cruciale momenten. Je kan stilaan een uitgebreide compilatievideo maken van zo'n reddingen. Zeker in matchen als deze is zijn ervaring, kwaliteit en focus een echte meerwaarde”, zei Gilles de Bilde in de VTM-studio.

Ook Marc Degryse zag een sterke Mignolet, maar de doelman van Club Brugge was niet de enige. “Niet alleen hij blonk uit. Dit was een totaalprestatie. Onyedika vond ik sterk. Hij speelde alsof hij al tien jaar op dit niveau meedraait. Hoezo was Odoi twijfelachtig? Dijk van een wedstrijd van hem, zeg. Wat Buchanan toonde bij zijn eerste basisplek dit seizoen, was een openbaring.”

Rene Vandereycken vraagt zich tegenover Het Nieuwsblad dan weer af waarom Club Brugge zo’n prestaties niet in de competitie kan neerzetten. “Je kon er heel wat individuele uitblinkers uitkiezen bij Club, maar er waren ook geen spelers die uit de toon vielen. Dit was vooral een schitterende prestatie van de héle ploeg. De vraag is waarom Club Brugge dit in de competitie nog niet brengt. Op dit moment is Club in Europa beter dan in de competitie.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie