Hoefkens zag feilloos Club Brugge tegen Atlético: “Ons plannetje werkte perfect”

Hoefkens zag feilloos Club Brugge tegen Atlético: “Ons plannetje werkte perfect”

05-10-2022 07:44
18

Club Brugge heeft na de 2-0 overwinning tegen Atlético Madrid een negen op negen in de Champions League. Carl Hoefkens reageerde op de webstek van Blauw-Zwart.

Hoefkens zag een feilloos Club Brugge. “Ons plannetje werkte perfect. We wisten op voorhand wat we wilden doen, maar ik ben ongelooflijk tevreden hoe mijn spelers dat hebben uitgevoerd. We wisten dat balbezit heel belangrijk was om hun vertrouwen weg te nemen. Op die manier konden we ze echt laten afzien.”

Club Brugge maakte indruk. “In de eerste helft deden we dat heel goed. In de tweede helft werd het moeilijker aangezien ze alles of niets gingen spelen. We mochten niet panikeren en moesten agressief blijven, niet alleen in balverlies maar ook in balbezit. Net dat is het moeilijkste dat er is, maar het was cruciaal om onder hun pressing uit te komen en gevaarlijk te zijn.”

Hoefkens heeft veel vertrouwen in zijn spelers. “Bovendien hebben de spelers met hun kwaliteiten heel wat chaos kunnen creëren. Ik zal niet zeggen dat ik dat wist, maar het was wel mijn absolute geloof dat zij dit konden aanrichten.”