Liverpool wint simpel, Inter verslaat zonder Lukaku Barcelona

04-10-2022 23:05

Liverpool versloeg dinsdag in de Champions League zonder problemen Rangers. FC Barcelona ging dan weer onderuit bij Internazionale zonder Romelu Lukaku.

Liverpool - Rangers 2-0
Liverpool schoot uit de startblokken tegen Rangers. Al na zeven minuten krulde Trent Alexander-Arnold een vrije trap heerlijk binnen. The Reds waren daarna oppermachtig, maar de veertigjarige doelman Allan McGregor voorkwam met meerdere knappe reddingen de 2-0. Acht minuten na rust was hij echter kansloos na een overtreding op Luis Díaz. Mohamed Salah mocht aanleggen vanaf elf meter en verzilverde het buitenkansje.

De zege van Liverpool kwam geen moment in gevaar, waardoor The Reds nu tweede in groep A staan met zes punten. Napoli heeft negen punten, Ajax bleef steken op zes punten. De Schotten kregen al negen tegengoals en staan nog altijd met lege handen.

Internazionale - FC Barcelona 1-0
Bij Inter ontbrak nog altijd Lukaku. Bij Barcelona stonden Andreas Christensen en Eric García centraal achterin. Na hands van laatstgenoemde claimde Internazionale een penalty, maar na het bekijken van de VAR-beelden ging de bal niet op de stip. Er was al sprake van buitenspel.

Barça had veelvuldig de bal, maar werd niet echt gevaarlijk en Inter dacht via Joaquín Correa alsnog op 1-0 te komen. Weer zat de arbitrage de thuisploeg, met Stefan de Vrij in de basis, echter dwars. Ditmaal was er sprake van buitenspel. Op slag van rust bleek driemaal scheepsrecht. Hakan Calhanoglu trof van afstand doel met een schuiver.

In de tweede helft kreeg Barcelona nog een domper te verwerken. Christensen kon niet verder en meldde zich in de toch al volle ziekenboeg. Nog even dachten de Catalanen iets terug te doen, toen Andre Onana miszat bij een voorzet van Ousmane Dembélé. Pedri tikte binnen, maar door hands van Ansu Fati ging het doelpunt niet door.

Barça zakt zodoende naar de derde plaats in poule C met drie punten, achter Bayern (negen punten) en Inter (zes).