Club Brugge dendert door in de Champions League, ook Atlético Madrid voor de bijl

04-10-2022 22:50
133

Het sprookje van Club Brugge in de Champions League blijft maar duren. Na drie speeldagen in het Kampioenenbal telt Blauw-Zwart immers negen op negen. Dinsdag won Club Brugge met 2-0 van Atlético Madrid. Ferran Jutgla was tegen zijn landgenoten de uitblinker van de avond. Ook Simon Mignolet verdient de nodige lof.

Als je met 1-0 wint van Bayer Leverkusen en met 0-4 van Porto, moet je dan schrik hebben van een zoekend Atlético Madrid? Het antwoord is 'nee' en Club Brugge had dat dinsdag ook niet op het allerhoogste niveau in Europa. Hoefkens kon tegen de Spanjaarden weer een beroep doen op Odoi. Ook Buchanan en Jutgla kregen een basisplaats. De trainer van Club Brugge zou zich zijn keuzes niet beklagen.

Club Brugge durfde te voetballen tegen Atlético Madrid. Het leverde Blauw-Zwart evenwel geen kansen op, maar daar had niemand met een Blauw-Zwart maling aan in de 36e minuut. Bij de eerste echte kans van Club Brugge was het immers raak. Jutgla besliste om recht te blijven in de zestien en bediende Sowah, die simpel voor de 1-0 zorgde. Het Jan Breydelstadion ontplofte.

Voordien waren de betere kansen voor de bezoekers geweest. Carrasco had vroeg kunnen scoren, maar de Rode Duivel liet het na. Ook Griezmann vond de weg naar het doel niet. Oog in oog met Mignolet haalde de doelman het. Dat Griezmann mocht starten, duidde aan hoe belangrijk Atlético Madrid de match vond. Want de Fransman wordt normaal om financiële reden gebruikt als luxe-aanvaller.

Meteen na de rust had Buchanan de kans op de 2-0, maar de spanning bleef nog even in het Jan Breydelstadion. Iets na het uur vond Jutgla het evenwel tijd om de match in een definitieve plooi te leggen. De droom van de Spanjaard kwam uit, scoren tegen zijn landgenoot.

Het antwoord van Atlético Madrid bleef uit. Op een kwartier van het einde kregen de bezoekers wel de kans op de 2-1. Nielsen werd bestraft voor een lichte fout in de eigen zestien en de bal ging op stip. Griezmann eiste de strafschop op, maar geraakte niet verder dan de lat. Een minuut later deed de Fransman de netten wel trillen, maar de vlag voor buitenspel ging terecht de lucht in. Tijdens de laatste tien minuten zette Atlético Madrid nog druk en de kansen volgden, maar Mignolet had geen zin om een doelpunt tegen te krijgen. Op een geweldige manier hield de doelman voor de derde keer op rij in de Champions League de nul.