UPDATE: Disciplinaire Raad draait beroep van Oostende terug, Atanga tóch lang weg

UPDATE: Disciplinaire Raad draait beroep van Oostende terug, Atanga tóch lang weg

4 oktober - 20:16 Laatste update: 4 oktober - 20:16
6

Zaterdag verloor KV Oostende in eigen huis met 1-2 van KRC Genk. In de slotfase kreeg David Atanga bij de thuisploeg nog rood. Een zware schorsing hangt de vleugelspeler nu boven het hoofd.

Het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal maakte maandag het schorsingsvoorstel bekend. Toen werd er gesproken over vier weken schorsing, waarvan drie weken effectief. Daarnaast wouden ze Atanga een boete van 3.500 euro opleggen. KV Oostende ging hier tegen in beroep.

En dat heeft geloond. Want dinsdag deelde het Comité zijn definitieve beslissing mee. Ze beslisten om Atanga twee weken te schorsen, waarvan één week effectief. Daarbovenop wordt hem een boete van 1.500 euro opgelegd.

Update 7/10: Oostende dacht haar hachje gered te hebben, maar dat is buiten de Disciplinaire Raad van de bond gerekend. Die heeft Atanga alsnog zijn oorspronkelijke straf toegediend. Het beroep van KVO is met andere woorden teruggedraaid. De vleugelaanvaller uit Ghana zal met zekerheid drie weken moeten brommen. Daar komt ook nog een voorwaardelijke schorsing van één week bovenop én een geldboete van 3.500 euro. Atanga ziet zo de duels op RFC Seraing, thuis tegen Union Saint-Gilloise en op Royal Antwerp FC aan zijn neus voorbijgaan.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie