Tien man van Club NXT gaan met 1-3 onderuit tegen tien man van Atlético Juvenil

04-10-2022 17:52 Laatste update: 17:54
1

Club NXT vocht vandaag het duel uit met Atlético Juvenil in de UEFA Youth League. Club Brugge zal ongetwijfeld hopen dat deze wedstrijd geen voorbode is voor wat er dinsdagavond op het veld zal verschijnen. Club NXT ging de boot in met 1-3.

Club NXT begon nochtans sterk aan de partij. Het moest al rap gaan achtervolgen nadat Nino voor Atlético Juvenil het eerste doelpunt van de wedstrijd liet optekenen. Club NXT ging meteen opnieuw vol aan de bak maar kreeg niet wat het eigenlijk verdiende. Audoor, Smet en Talbi hadden allemaal de kans op de bordjes opnieuw gelijk te hangen. Veel kansen dus voor Club NXT in die eerste helft. Er viel zelf een doelpunt, maar door een buitenspelpositie werd de goal afgekeurd en ging de ploeg van Nicky Hayen met een achterstand de kleedkamer in.

Na de rust kon de Madrileense ploeg al snel de score verdubbelen. Een hoekschop waaide aan alles en iedereen voorbij en de 0-2 was een feit. Tot overmaat van ramp viel tien minuten later de 0-3. Aan spektakel alleszins geen gebrek in die tweede helft. Vier minuten na de 0-3 zag de wedstrijd ook nog een rode kaart. Bonar krijgt zijn tweede geel en Atlético moet met z’n tienen verder.

Club NXT leek te moeten bekomen van die intense minuten in het begin van de tweede helft. De jonkies de gehele tweede helft maar moeilijk een vuist maken. De laatste wapenfeiten kwamen echter wel van Brugse kant. Romeo Vermant pakte in de 84e minuut nog rood na opnieuw een tweede gele kaart en Laurens Goemaere kon in de toegevoegde tijd nog de troosttreffer maken. Eindstand: 1-3. De talenten van Atlético Juvenil springen naar een eerste plek in hun groep met een negen op negen. Club NXT staat op een derde plek met drie op negen.