Deila doet het goed en staat in de top drie van Standard's nieuwste coaches

Deila doet het goed en staat in de top drie van Standard's nieuwste coaches

04-10-2022 17:44
0

Na tien wedstrijden in de Pro League heeft Ronny Deila zestien van de 30 punten verzameld. Dit is het derde beste record van de laatste acht Luikse coaches.

De nederlaag van Standard tegen Seraing op vrijdag heeft misschien wel het goede momentum van Luik gebroken, toch kan Deila terugkijken op een sterke reeks. Mocht Standard ook tegen Seraing de drie punten binnen gehaald hebben zou de Noorse coach een record neergezet hebben. De trainer zou dan het beste rapport voorgelegd hebben van de laatste acht trainers van Standard.

Hij moet nu vrede nemen met een derde plaats in dit rijtje. Met zestien punten uit de 30, staat hij net achter Michel Preud'homme die er achttien haalde in zijn eerste tien wedstrijden. Ook Philippe Montanier deed dit. Maar Ronny Deila doet het beter dan zijn twee voorgangers, Luka Elsner en Mbaye Leye.

Bij Standard is echter wel al gebleken dat na die tien wedstrijden een kleine terugval kan plaatsvinden. Philippe Montanier kon in zijn eerste tien wedstrijden ook een degelijk rapport voorleggen. De trainer werd echter wel met Kerstmis ontslagen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie