Club Brugge is beste ploeg in België, hier kan ik beter worden

"Club Brugge is beste ploeg in België, hier kan ik beter worden"

4 oktober - 12:00
43

Raphael Onyedika heeft in een mum van tijd een basisplaats veroverd bij Club Brugge. Niet evident, zeker niet omdat Onyedika twee seizoenen geleden nog bij een Deense tweedeklasser speelde...

Onyedika maakte dit seizoen zijn debuut in de Champions League. "Ik had kippenvel over mijn hele lichaam", getuigt hij bij Het Laatste Nieuws. "Dat is normaal, toch? Al draaide ik de knop snel om. Het is gewoon voetbal. Ik bedoel: je moet op die manier denken zodat je niet afgeleid of nerveus wordt. Je leven hangt af van hoe je presteert op het veld. Ik speel elke wedstrijd spelen alsof het mijn laatste dag ter wereld is."

Onyedika kon in de zomer ook naar AC Milan, maar koos voor Club Brugge. "Omdat het de juiste stap is voor mij. Club is de beste ploeg in België. Hier kan ik beter worden. De coach en de ploegmaats hebben me écht veel geholpen. Ze lieten me zien hoe de ploeg speelt, hoe we het tactisch aanpakken. Die hulp had ik nodig, zonder was het niet zo snel gelukt."

Club Brugge speelt dinsdagavond in eigen huis tegen Atletico Madrid. Het won eerder al van Bayer Leverkusen en FC Porto.  

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie