'Benitez staat voor terugkeer naar Premier League als coach van Rode Duivel'

'Benitez staat voor terugkeer naar Premier League als coach van Rode Duivel'

4 oktober - 08:00
2

Nottingham Forest verloor maandag met 4-0 van Leicester City en neemt daardoor de rode lantaarn over van The Foxes. Daardoor is de positie van Forest-trainer Steve Cooper nog wankeler geworden en Rafael Benitez wordt genoemd als zijn vervanger.

Na de stevige nederlaag van maandag is de druk op Cooper toegenomen. De club spendeerde afgelopen zomer ruim 160 miljoen euro voor in totaal 22 nieuwelingen, waaronder Rode Duivel Orel Mangala. De resultaten blijven tot dusver echter uit. Met vier punten staat de promovendus op de laatste plaats in de Premier LeagueThe Telegraph schreef dat Cooper zijn ontslagbrief binnenkort kan verwachten.

Benítez staat naar verluidt al in de startblokken om het roer over te nemen bij Forest. Intern regeert angst bij de club, dat na zoveel investeringen koste wat kost niet wil degraderen naar tweede klasse. Benítez wordt als de juiste man gezien om Forest op het hoogste niveau te houden. De Spanjaard was eerder trainer van onder meer Valencia, Liverpool, Internazionale, Chelsea, Napoli, Real Madrid, Newcastle United en Everton. Bij laatstgenoemde club vertrok hij in januari van dit jaar.

Ex-Burnley-trainer Sean Dyce geldt als alternatief, wanneer Benítez niet zou toehappen. Dyce is werkloos, nadat hij afgelopen jaar vervangen werd door Vincent Kompany.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie