Lamkel Zé draagt duiveltje en engeltje in zich: Vragen stellen bij omkadering

Lamkel Zé draagt duiveltje en engeltje in zich: "Vragen stellen bij omkadering"

03-10-2022 23:44
6

De naam van Didier Lamkel Zé gaat weer vlot over de tongen. Tijdens en na de 2-1-zege van KV Kortrijk tegen Royal Antwerp FC kroop de Kameroener volop in de schijnwerpers, weliswaar vooral vanwege extrasportieve redenen. Gilles Mbiye-Beya tracht het mysterie Lamkel Zé te doorgronden.

Tegenwoordig is Mbiye-Beya voornamelijk podcastmaker, maar voordien was hij als team manager verbonden aan Antwerp. Daar kwam hij geregeld met Lamkel Zé in contact. Die noemt hem zelfs één van de weinigen die hem écht kan doorgronden. "Hij heeft aandacht nodig", analyseert Mbiye-Beya het gedrag van het enfant terrible in Extra Time. "Bij de beloften van Antwerp hadden we geen problemen, want alles draaide er rond hem. Het was zijn show, ook op het veld."

Waarom kan hij datzelfde gedrag niet vertonen bij een A-elftal? "Publiek, camera's en de druk om te presteren spelen op hem in." Mbiye-Beya nam zelf nog contact op met Lamkel Zé na de stoten in KVK-Antwerp. "Ik heb hem vandaag nog gezegd dat hij het er te dik had opgelegd. Maar het ziet dan rood voor zijn ogen na een moeilijke periode bij Antwerp en hij geniet van die aandacht."

Er lijken dus een duiveltje en een engeltje op zijn schouder te schuilen. Toch wil Mbiye-Beya niet alle verantwoordelijkheid enkel bij Lamkel Zé zelf leggen. "Hij is niet alleen een ongeleid projectiel, je kunt je ook vragen stellen bij zijn omkadering. Anders kom je niet in een Anderlecht-shirt naar Antwerp. Die geven niet altijd het juiste advies", besluit hij streng.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie