Belgisch Leicester maakt brandhout van Nottingham in vroege zespuntenwedstrijd

Belgisch Leicester maakt brandhout van Nottingham in vroege zespuntenwedstrijd

3 oktober - 23:31
6

Het is nog eens feest in Leicester, dat is al een hele tijd geleden. The Foxes zijn dramatisch aan het huidige Premier-League-seizoen begonnen, waardoor ze na zeven speeldagen amper één schamel puntje telden. In de kelderkraker met Nottingham Forest heeft het vertrouwen weer een ferme boost gekregen: 4-0.

De zenuwen stonden strak gespannen in het King Power Stadium. Het bezoek uit Nottingham stond voor aanvang van het duel voorlaatste, met drie punten meer dan de rode lantaarn. Dat viel er evenwel niet aan te zien tussen de witte krijtlijnen. Een Belgisch getint Leicester, met Timothy Castagne, Wout Faes én Youri Tielemans aan de aftrap, voetbalde als bevrijd, al had het wel geluk dat Taiwo Awoniyi na een snelle omschakeling op de paal besloot. 

In tien minuten halverwege de eerste helft zetten The Foxes hun overwicht echter volledig in de verf. James Maddison besloot de hoofdrol op te eisen: bij de 1-0 kon hij nog rekenen op een gelukkige deviatie, maar zijn 3-0 uit vrije trap was ronduit prachtig. Tussendoor zorgde ook Harvey met een fraaie penseelstreep voor jolijt op de tribunes.

Nottingham hing in het canvas en kon nadien eigenlijk nooit meer een vuist maken, ook niet met invaller Orel Mangala op het veld. Een kwartier voor affluiten zette Patson Daka de kroon op het werk. Na een voorzet vanop rechts scoorde de Zambiaan met een subtiele toets achter het steunbeen. Niet alleen drie punten, maar ook een karrenvracht aan herwonnen vertrouwen dus voor Leicester, dat nu op gelijke hoogte staat met Nottingham. Met één overwinning extra zouden beide ploegen in de veilige zone geraken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie