Vrancken schrijft late zeges niet toe aan geluk: Dit is pure mentaiteit. Punt

Vrancken schrijft late zeges niet toe aan geluk: "Dit is pure mentaiteit. Punt"

3 oktober - 23:11
3

Voor de derde speeldag op rij heeft KRC Genk gewonnen dankzij een doelpunt in de absolute slotfase van de partij. Na Bryan Heynen (in de 1-0 tegen KAA Gent) en Ally Samatta (in de 1-2 op Union Saint-Gilloise) was het op bezoek bij KV Oostende de beurt aan Daniel Muñoz. Met geluk heeft dat allerminst iets te maken, oordeelt Wouter Vrancken.

Genk leek aan de kust af te stevenen op een gelijkspel, tot een hoekschop in minuut 88 daar anders over besliste. Muñoz kopte raak en schonk zijn elftal zo de volle buit. "Dit heeft niets met tactiek te maken", reageert Vrancken op die late treffers bij Het Laatste Nieuws. "Of met de trainer - het is niet omdat ik drie wissels doe, dat de wedstrijd plots verandert."

Wat is het dan wel, meneer Vrancken? "Dit is mentaliteit. Punt", stelt hij onomwonden. Dat is voor de fans en het bestuur een verademing tegenover vorig seizoen, toen de groepsgeest in Genk op het eerste zicht net te wensen over liet. Zijn eigen rol in die omwenteling wil Vrancken zeker niet te zeer in de verf zetten. "Dit is de verdienste van de groep. Ik zie jongens die elkaar aanspreken wanneer het minder is. Die voor elkaar door het vuur gaan", besluit hij.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie