Trossard solliciteert straf: Maar ik weet gewoon dat Martinez Hazard zal zetten

Trossard solliciteert straf: "Maar ik weet gewoon dat Martinez Hazard zal zetten"

3 oktober - 22:45
45

Er gaan steeds meer stemmen op om het basisstatuut van Eden Hazard bij de Rode Duivels om te zetten in een bankzittersrol. Na het voorbije Nations-League-tweeluik wonnen de voorstanders aan kracht en afgelopen weekend deed Leandro Trossard daar nog een stevig schepje bovenop met een geweldige hattrick op Anfield Road. In Wallonië zien ze het echter niet gebeuren. 

Analist Alexandre Teklak kreeg de kwestie-Hazard voorgeschoteld bij Proximus Pickx. Moet Roberto Martinez bijvoorbeeld Trossard de voorkeur geven op het WK? "Als je mij vraagt om in het hoofd te kruipen van Martinez, dan weet ik gewoon dat hij Hazard zal zetten", reageert Teklak daarop. "Als je Eden niet op het veld zet, maar op de bank, wat ga je dan aan hem hebben? Er is ook het aspect 'respect'. Dat heeft een psychologische impact op de groep."

De gewezen verdediger vraagt zich af of Hazard vanop de bank wel het verschil kan maken. "Ik denk het niet meer. In de eerste plaats heeft hij nood aan de 'temperatuur' van een wedstrijd om ook zelf in temperatuur toe te nemen. Daarom is het voor hem belangrijk om aan de aftrap te staan, ook op psychologisch vlak."

"Maar vooral: als je hem laat invallen, is hij geen 'game changer' meer. Hij is daar niet meer toe in staat. Wat heeft het dan voor zin om hem op de bank te zetten? Op tactisch vlak kan je hem nu minder gebruiken dan vroeger", besluit Teklak somber.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie