Lamkel Zé is zich van geen kwaad bewust: Ik vond mijn viering niet overdreven

Lamkel Zé is zich van geen kwaad bewust: "Ik vond mijn viering niet overdreven"

3 oktober - 22:29
6

Voor het eerst sinds zijn terugkeer naar de Belgische velden heeft Didier Lamkel Zé weer alle schijnwerpers op zich gericht gekregen. Dat dat uitgerekend tegen Royal Antwerp FC het geval was, is natuurlijk geen toeval. Zelf reageert het Kameroense woelwater nu voor het eerst op de gebeurtenissen.

Lamkel Zé stal de show in de 2-1-overwinning tegen zijn ex-club, al was dat niet per se omwille van zijn sportieve prestatie. De vleugelaanvaller daagde de bezoekende supporters op verschillende vlakken uit, niet in het minst door na de wedstrijd zwaar uit te halen naar Antwerp op sociale media. Daar kreeg hij vervolgens enkele racistische reacties over zich heen. Lamkel Zé bevestigt alvast dat hij donderdag officieel klacht zal indienen bij de politie.

Lamkel Zé doet zijn relaas bij VTM NIEUWS. "Tijdens de opwarming waren de Antwerp-fans me al aan het beledigen, ‘fils de pute’ en zo. Ik hield mijn mond, maar ging wel naar de scheidsrechter. Ik zei hem: "Ik hoop dat je hoort hoe ze mij beledigen. Als ik scoor of een assist geef, attention. Dan blijf ik niet stil"", vertelt hij.

En zo geschiedde ook. Bij de openingstreffer van Felipe Avenatti verzorgde Lamkel Zé de assist, waarop hij zijn zen-viering bovenhaalde, net voor het vak met de meegereisde Antwerp-fans, uiteraard ... Dat moet kunnen, vindt de hoofdrolspeler zelf. "Ik vond mijn viering niet overdreven."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie