Cercle richt zich in statement tot amokmakers: 'Onaanvaardbare praktijken bannen'

Cercle richt zich in statement tot amokmakers: 'Onaanvaardbare praktijken bannen'

3 oktober - 21:59
2

Cercle Brugge beleefde een bijzonder fijne zondagnamiddag in Gent, althans binnen de groene rechthoek. De knappe 3-4-overwinning bij De Buffalo's werd namelijk overschaduwd door enkele Brugse amokmakers. Die krijgen nu een veeg uit de pan op de website van Groen-Zwart én zullen moeten vrezen voor vervolging.

Het mag duidelijk zijn dat Cercle niet opgezet is met het gedrag van een deel van haar eigen aanhang. Na het doelpunt van Kevin Denkey gooiden zij pyrotechnisch materiaal op de grasmat van de Ghelamco Arena, waardoor de partij even gestaakt werd. Ook na het laatste fluitsignaal ontstond er heibel in het bezoekersvak. 

Cercle veroordeelt dat tumult ten zeerste. 'Cercle Brugge benadrukt dat er geen plaats is in en rond een stadion voor gedrag dat het imago van Cercle Brugge schade toebrengt', staat te lezen op de eigen website. De Vereniging had wel al goed nieuws: de daders zijn inmiddels geïdentificeerd. 'Voor hen zal een procedure tot burgerrechtelijke uitsluiting worden opgestart. Ook de boetes, die kunnen oplopen tot €5000, zullen op deze betrokkenen worden verhaald.'

Opnieuw combi
Desondanks krijgen de Cercle-supporters nog een extra bittere pil om slikken. Als reactie op het wangedrag van enkelingen heeft de Gentse politie besloten om bij de volgende Gent-Cercle weer een combiregeling op te leggen voor alle bezoekende fans. 'Cercle betreurt dat het gedrag van een aantal supporters dergelijke praktische ongemakken meebrengt voor de trouwe supporters van onze familievereniging', schrijft het. 

Tot slot richt het bestuur zich nog rechtstreeks tot de supporters die wél het hart op de juiste plaats hebben. 'Cercle Brugge doet ook een warme oproep aan z’n supporters om mee te helpen om deze onaanvaardbare praktijken uit onze supportersvakken te bannen. Merk je een incident op? Meld dat dan bij een steward die het nodige zal doen', luidt de boodschap.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie