Referee Department 'not amused', ref die houd uw bakkes riep kan straf krijgen

Referee Department 'not amused', ref die "houd uw bakkes" riep kan straf krijgen

3 oktober - 18:16
19

Na de wedstrijd tussen KV Oostende en KRC Genk was er heel wat ophef over vermeende uitspraken van Martijn Tiesters. De lijnrechter zou richting KVO-speler Brecht Capon tijdens de wedstrijd "houd uw bakkes" hebben geroepen. Bij het Referee Department bekijkt men de zaak nu.

Capon toonde zich na de partij, samen met coach Yves Vanderhaeghe, bijzonder ontevreden. Zo bleek Capon verwensingen naar zijn hoofd geslingerd gekregen hebben nadat hij uitleg kwam vragen bij lijnrechters Tiesters.

"Voor elk seizoen vragen de scheidsrechters respect. Van mij krijgen ze dat respect al vijftien jaar. Maar dan vraag ik op een normale manier uitleg en krijg ik recht in mijn gezicht zo’n reactie", reageerde Capon na de partij. "Dat ligt me zwaar op de maag, dat gaat te ver", klonk het toen.

Referee Department
Ook bij het Referee Department kreeg men die reactie te horen en was men volgens Het Nieuwsblad 'not amused'. Het voetbalorgaan wil alle partijen nu horen en daarna evalueren of er een sanctie nodig is voor de lijnrechter.

"Wij ijveren met het Referee Department voor wederzijds respect van alle partijen. Maar de refs moeten dus zeker zelf óók te allen tijde respect tonen", zegt Stephanie Forde, operations director van het Referee Department. "Zulke uitspraken zijn ontoelaatbaar. Scheidsrechters moeten als persoon boven provocaties staan tijdens een wedstrijd", klinkt het.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie