Vanheusden is eindelijk weer voetballer: “Nu wil ik natuurlijk nog meer”

Vanheusden is eindelijk weer voetballer: “Nu wil ik natuurlijk nog meer”

3 oktober - 14:27
1

Sinds afgeslepen weekend mag Zinho Vanheusden zich weer echt voetballer noemen. Onze landgenoot mocht vlak voor het einde bij AZ tegen Groningen invallen. Vanheusden kreeg één minuut reguliere speeltijd, maar dat minuutje deed de verdediger erg goed.

Afgelopen zomer nam AZ Vanheusden op huurbasis over van Inter. In Nederland kwam de ex-speler van Standard aan met een trainingsachterstand door een zware blessure opgelopen in Italië. Zijn debuut bij AZ liet daarom tot dit weekend op zich wachten. Toen de 1-4 eindstand in het voordeel van AZ in Groningen al op het bord stond, mocht Vanheusden zijn opwachting maken.

"Ik ben superblij dat ik terug op het veld stond na bijna acht maanden afwezigheid. Het is een hele lang weg geweest, maar nu ben ik hier terug. Het was een fantastische overwinning van de ploeg. Dus ik ben heel blij voor de ploeg", reageerde Vanheusden voor de camera van AZ.

Vanheusden moest lang knokken om terug op het veld te staan. "Je wil weer gewoon op het gras staan. Je wil gewoon weer voetballen met je vrienden en als we dan ook nog eens 4-1 kunnen winnen is dat goed voor iedereen. Nu wil ik alleen nog maar meer."

De voorbije weken haalde Vanheusden een paar keer de wedstrijdselectie, maar nu gunde trainer Pascal Jansen de eenvoudige Rode Duivel eindelijk zijn debuut. "Natuurlijk wilt iedereen spelen, maar ik denk dat ik na acht maanden afwezigheid wel mijn tijd heb genomen. We hebben hard en goed gewerkt. Het is stap voor stap gegaan. Dit is een volgende stap en hopelijk blijven we zo evolueren."

Wat is voor Vanheusden de volgende stap? "Ik wil zoveel mogelijk spelen, maar het is de trainer die beslist. Ik ben hier gewoon om de ploeg te helpen. Ik hoop dat AZ het zo verder blijft doen, want de ploeg is echt goed bezig."

Vanheusden met AZ aan de leiding
Dat laatste is trouwens helemaal niet gelogen. Door het puntenverlies van Ajax dit weekend (thuis 1-1 tegen Go Ahead Eagles) is AZ na speeldagen 8 de nieuwe leider in de Eredivisie. De ploeg uit Alkmaar verzamelde dit seizoen 20 punten. Dan volgt Ajax met 19 punten. PSV telt 18 punten. De Eindhovenaren ging dit weekend met 3-0 de boot in tegen Cambuur.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie