Ondanks kansloze nederlaag neemt Neville United-verdedigers in bescherming

Ondanks kansloze nederlaag neemt Neville United-verdedigers in bescherming

3 oktober - 11:40
2

Ondanks de 6-3 nederlaag tegen Manchester City, gooide oud-Manchester United-speler en analist Gary Neville de verdedigers van Manchester United niet onder de bus. Het waren de middenvelders en aanvallers van United die volgens Neville te kort schoten in de stadsderby.

"Het lag aan de onnodige fouten, de angst aan de bal en het gebrek aan rust", stelde Neville. "Dan heb ik het niet over de verdedigers die onder druk stonden, maar over de middenvelders en aanvallers: Rashford, Eriksen, Fernandes, McTominay. Ze leden alle vier onnodig balverlies voor rust. Dat zorgt voor nog meer negatieve vibes in het team, als je beste spelers niet goed zijn aan de bal. Zij hadden het beter moeten doen, veel beter."

"Natuurlijk waren er problemen achterin met Dalot, Varane, Martínez en Malacia, er is geen twijfel dat zijn niet hun beste dag hadden", gaf de analist aan. "Maar het meest opvallende was voor mij hoe slecht de middenvelders en aanvallers waren aan de bal. Van spelers van wie je het niet verwacht. Ze verstijfden, waren nerveus."

In tegenstelling tot heel wat anderen, schrijft Neville geen fouten toe aan de beslissingen van United-trainer Erik Ten Hag. "Als je Manchester United analyseert, denk ik niet dat je moet zeggen: waarom begon Casemiro niet voor Scott McTominay? Ik heb helemaal niet het gevoel dat dat een fout was van Ten Hag", zei Neville in The Gary Neville Podcast van Sky Sports.

Neville vindt wel dat de stevige nederlaag tegen City niet al het goede van de laatste weken ongedaan maakt. Toch is Man. United de gunfactor aan het terugwinnen volgens de analist. "Tyrell Malacia, Lisandro Martínez en Christian Eriksen hebben dit team veranderd. De houding is anders, ze voegen kwaliteit toe en ze hebben vastberadenheid aan het team teruggegeven."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie